RSS PaginaDeMediaTelefoane

Samsung Exynos 9820 pare că va schimba rețeta

Următoare generație de chipset-uri Samsung Exynos pare că va avea o diferență notabilă față de predecesorii săi, folosind o configurație cu trei grupuri de nuclee, în locul de două ca cele de până acum.

Chipset-ul cu pricina va purta numele Exynos 9820 și va fi compus din opt nuclee, organizate în grupuri a câte 2, 2 și 4 nuclee. Cele patru vor fi tradiționalele modele low-power folosite pentru munca de zi cu zi, Cortex A55. Două dintre celelalte vor fi ori Cortex A75 sau Cortex A76, pentru performanță, în situațiile în care sistemul are nevoie de putere.

Ultimele două nu sunt aceleași Cortex tradiționale pe care le știm de ani de zile, ci nuclee Mongoose M4, care cel puțin pe hârtie ar fi mai performante ca cele Cortex A76. Sunt bazate tot pe arhitectura dezvoltată de ARM, așa că pot funcționa în tandem cu celelalte fără nici o problemă, în orice configurație.

Cum exact se va comporta un telefon echipat cu acest chipset nu am vreo idee în acest moment. Cert este că se pune un accent mare pe putere… și în consecință pe consumul de baterie. Asta dacă nu cumva procesul de 7 nanometri, pe care acest chipset ar putea fi construit, aduce o eficiență energetică suficientă pentru a compensa.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button