Telefoane

Samsung Exynos 9 Series 9810: Procesorul folosit de Samsung Galaxy S9

Samsung Exynos 9 Series 9810 este procesorul care va veni pe Samsung Galaxy S9. A fost prezentat oficial, iar detaliile sale sunt interesante.

Samsung Exynos 9 Series 9810 are nucleele realizate după un design propriu, aflat la a treia generație, iar procesorul include tehnologie comparabilă cu 5G, respectiv gigabit-LTE, pentru rețelele care vor oferi viteze maxime de internet. Tehnologia 6CA (six carrier aggregation) permite combinarea benzilor pe șase frecvențe și va atinge 1.2Gbps viteze de download. Deși pe unele site-uri apare ca și construit pe 10 nanometri, Samsung a anunțat deja că anul viitor fabricile sale trec pe procesul de fabricație pe 8 nanometri.

Noul Exynos 9810 va avea un accelerator grafic actualizat, încă nu avem detalii. De obicei, Samsung folosește acceleratoare grafice Mali. Ar putea fi modelul ARM Mali-G72, care urmează în serie lui G71 folosit de Galaxy Note 8 de exemplu. Știm acum că acesta oferă performanțe crescute cu 20%, precum și consum de energie redus cu 25%, iar per-total scorurile cresc cu 40% în testele de performanță grafică. Este un procesor care suportă machine learning și alte tehnologii avansate. Nucleele rulează la 850MHz, iar procesorul permite configurații cu până la 32 de unități de procesare.

Nu știm alte detalii, dar probabil procesorul Samsung va fi tot un design octa-core, bazat pe patru nuclee de top și patru nuclee economice. Un design similar va avea și Qualcomm Snapdragon 845, care este produs la fabricile Samsung. Nici Samsung, nici Qualcomm nu au vorbit despre procesare neuronală, o tehnologie folosită și de Huawei și Apple pe procesoarele lor de ultimă generație.

Pentru varianta integrală a acestui articol vizitați ComputerBlog.ro

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button