Știri ITTECH

Samsung experimentează cu tranzistori ternari

De când există calculatoare, sau electronice în general, suntem obișnuiți cu sistemul binar, cu ancestralul 1 și ancestralul 0, într-o succesiune folosită pentru a descrie toate datele cu putință. Dar ce s-ar întâmpla dacă pe acolo ai mai introduce și un 2?

Lumea se tot întreabă de asta de ceva timp, iar în Coreea de Sud s-a făcut ceva efort recent pentru a găsi un răspuns. Un grup de cercetatori de la Institutul Național Ulsan de Știință și Tehnologie a realizat un semiconductor ce poate funcționa folosind logică ternară, ce nu folosește doar 1 și 0, dar și 2.

Un astfel de circuit este capabil să stocheze informații într-un spațiu mai compact, din moment ce sunt folosite trei elemente de bază, nu doar două. În teorie, un tranzistor ternar va fi și mai eficient în ceea ce privește consumul de energie.

Probabil vă imaginați că folosirea unui astfel de sistem nu se mulează tocmai grozav cu sistemul binar pe care îl știm de vreun secol.

Aici intră în ecuație Samsung, care nu doar că a sprijinit financiar cercetările, dar în acest moment încearcă să valideze în cadrul sistemelor sale de producție dacă tehnologia aceasta are speranțe de viitor.

[ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button