
Am tot făcut recenzii la telefoane foarte scumpe, navele amiral ale producătorilor cu care companiile speră să le fure ochii celor care sunt în căutare de un telefon. Dar nu astea sunt dispozitivele care ajung, într-un final, în buzunarele oamenilor, ci modele mai ieftine, cu suficiente funcții și dotări dar care sunt și prietenoase cu portofelul.
Azi am fost invitat la un eveniment ținut de Samsung în cadrul căruia am făcut cunoștiință cu noua serie A de telefoane. De menționat este faptul că acesta este cel mult un preview și că, dacă vrei să afli fiecare detaliu și chichiță despre noile modele, cel mai bine ar fi să fii pe fază pentru review-ul nostru complet. Dar, dacă nu mai ai răbdare până atunci, hai să trecem prin revistă ce am văzut la event.
Samsung Galaxy A14 are câteva specificații foarte interesante
Vreau să încep cum se începe, și anume cu cel mai ieftin telefon din serie. Bine, zic telefon când, de fapt, ele sunt două: Samsung Galaxy A14 LTE și A14 5G, iar aici am observat o ciudățenie. În timp ce modelul cu 5G vine cu o cameră macro de 5MP, varianta LTE (mai ieftină) vine cu o lentilă ultrawide în toată regula. Nu știu de ce inginerii care au proiectat aceste telefoane au făcut alegerea asta, dar aș fi apreciat un senzor ultrawide (net superior unei lentile macro) și pe modelul 5G.
În rest, bateria mare de 5.000mAh asigură autonomia bună, iar ecranul mare de 6,6 inch și rezoluția Full HD+ completează bine telefonul. Unde mai pui și că, pe lângă bateria mare, telefonul mai vine cu încărcare semi rapidă la 15W? Da, știu că unele telefoane se încarcă la 150W, nu 15W, dar orice bump la acest capitol este binevenit. În plus, cei de la Samsung au spus că își doresc ca, pe toată perioada suportului software (2 ani de Android și 4 ani de securitate), bateria să reziste bine, iar o încărcare mai rapidă ar deteriora durata de viață a celulei.
Samsung Galaxy A34 îmbunătățește formula predecesorului la mai toate capitolele
Acum trecem la modelul de mijloc al seriei… de mijloc. Samsung Galaxy A34, așa cum am spus și mai sus, aduce îmbunătățiri și rafinamente modelului precedent. Rata de refresh a ecranului sare de la 90Hz la 120Hz și asta se simte. În plus, panoul AMOLED al acestui model este și mai luminos ca până acum, iar strălucirea maximă ajunge până la 1.000 de niți.
Mai mult, A35 vine și cu un respectabil chipset Mediatek 1080 (pe care l-am testat și noi recent), un upgrade semnificativ față de SoC-ul Exynos din generația trecută. În plus, la fel ca la modelul mai ieftin, bateria este tot de 5.000mAh. O deosebire, însă, este viteza de încărcare, care pe modelul Samsung Galaxy A34 ajunge la 25W. O altă îmbunătățire semnificativă este suportul software, care ajunge la 4 ani pentru Android și 5 ani de actualizări de securitate.
Samsung Galaxy A54 este pentru cei care vor ceva mai mult
Iar abia acum ajungem la cel mai complet telefon din această serie, și anume Samsung Galaxy A54. Din capul locului mi-a sărit în ochi faptul că noul model vine cu suport pentru e-SIM, ceea ce îl face un companion bun pentru muncă. În plus, suportul pentru Wi-Fi 6 și-a făcut și el loc pe acest telefon, deci este future-proof la acest capitol.
Ecranul este o idee mai mic, la 6,4 inch, dar asta nu a fost o problemă prea mare pentru mine atunci când l-am testat la eveniment. Dacă ești deja obișnuit sau chiar preferi telefoane mai mici, o să fie perfect pentru tine. Rata de refresh de 120Hz este ce trebuie iar strălucirea de 1.000 de niți te ajută să vezi conținutul afișat clar, chiar și când afară e soare.
Astea fiind zise, eu o să mă opresc aici cu acest soi de preview. Mi-a plăcut mult la eveniment și am vrut să vorbesc puțin despre noile telefoane, înainte de recenzia propriu-zisă. Abia am zgâriat puțin suprafața când vine vorba despre dotările și capabilitățile noii serii A de la Samsung, așa că stai geană pe YouTube ca să nu ratezi recenzia! Și bineînțeles, dă o tură pe site-ul Samsung dacă te interesează vreunul din modele.