TECHTech&ITTelefoane

Samsung este acuzat în Australia de reclamă falsă

Samsung pare să fi intrat în ceva apă sărată cu autoritățile din Australia în ultima vreme, deoarece compania a început să fie investigată de către Comisia Australiană a Competiției și Consumatorului.

Motivul? Samsung a tot spus în reclamele pentru telefoanele sale din ultimii ani că acestea sunt rezistente la apă și pot fi folosite în numeroase situații unde s-ar putea uda, sau unde ar putea fi scufundate, fără probleme. Ce e drept, telefoanele companiei din 2014 și până acum au avut certificare de cel puțin IP67, iar ultimele au certificare IP68. Există însă o mică problemă.

Certificarea aceasta acoperă apă normală, uzuală, de zi cu zi. Apa sărată, în schimb, este o cu totul altă problemă, iar ani de zile Samsung nu prea a evidențiat asta. Pentru modelele de anul acesta spune destul de clar că nu recomandă maltratarea lor la plajă sau scăparea lor în vreo piscină, dar cele vechi nu au beneficiat de astfel de avertismente.

Comisia Australiană cu pricina consideră că ce a făcut Samsung nu a fost tocmai frumos, dorind să ia măsuri pentru a se asigura că nu se va repeta incidentul, și că o pedeapsă pe măsură este acordată companiei.

Samsung în sine s-a apărat spunând că modul în care a promovat telefoanele sale nu contrazice realitatea, și că a oferit gratuit soluții pentru utilizatorii a căror dispozitive s-au defectat din această cauză, în conformitate cu legea australiană.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button