MORERSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Samsung Electronics prezintă prima tehnologie 8K HDR10+ din lume

Extinderea ecosistemului HDR10+ cu suport pentru conținutul 8K

Samsung Electronic Co. a anuntat ca va reda prentru prima oara in industrie, continutul 8K HDR10+ in parteneriat cu marile servicii de streaming din Europa. Odata cu acest anunt, Samsung isi consolideaza pozitia de lider al industriei HDR. CHILI, The Explorers si MEGOGO, trei furnizori cheie de servicii OTT (over-the-top) din Europa, vor adopta 8K HDR10+ alaturi de suportul pentru 4K HDR10+.

Tehnologia HDR10+ optimizează luminozitatea și maximizează raportul de contrast, oferind zonelor luminoase mai multă lumină și celor întunecoase mai multe umbre de întuneric. Funcția este disponibilă pe toate modelele de televizoare UHD și pe modelele 8K din 2019, inclusiv pe gama de televizoare QLED. „Pe măsură ce HDR a devenit una dintre cele mai importante tehnologii ce oferă calitate înaltă imaginii, prin formatul nostru HDR10+ fiecare imagine este afișată pe ecran exact cum a vrut creatorul ei. Vom continua să ne consolidăm poziția de lider în industrie prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de top ai serviciilor de streaming și prin dotarea televizoarelor noastre cu tehnologia necesară pentru a suporta HDR10+ 8K”, a declarat Hyogun Lee, vicepreședinte executiv al Visual Display Business, Samsung Electronics.

Tehnologia HDR10+ optimizeaza luminozitatea si maximizeaza raportul de contrast, oferind zonelor luminoase, mai multa lumina, iar celor intunecate, mai multe umbre si detalii. Aceasta functie este disponibila pe toate modelele de TV-uri UHD si 8K din 2019, inclusiv pe gama de televizoare QLED.

„Pe masura ce HDR a devenit una dintre cele mai importante tehnologii ce ofera calitate inalta imaginii, prin formatul nostru HDR10+ fiecare imagine este afisata pe ecran exact cum a vrut creatorul ei. Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider in industrie prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de top ai serviciilor de streaming si prin dotarea televizoarelor noastre cu tehnologia necesara pentru a suporta HDR10+ 8K.”

Hyogun Lee, Vice-Presedinte Executiv al Visual Display Business, Samsung Electronics

Pe langa serviciile de streaming OTT mentionate mai sus, Samsung mai colaboreaza si cu alti parteneri de top din industrie precum: Rakuten TV, Deutsche Telekom Magenta TV si Videociety. Acestia vor implementa suportul pentru HDR10+ pentru serviciile VOD in perioada T4 2019 si Q1 2020.

Si continutul HDR10+ continua sa se extinda. De exemplu, un anunt recent facut de Universal Pictures Home Entertainment si Warner Bros Home Entertainment confirma ca vom avea variante HDR10+ in rezolutie UHD pe Blu-Ray pentru „The Secret Life of Pets 2” si „Godzilla: King of Monsters”. De asemenea, in colectia UHD vor fi adaugate si ultimele filme lansate de Twentieth Century Fox.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button