TECHRSS PaginaDeMedia

Samsung jonglează cu mai multe ecrane OLED flexibile

Samsung nu se ferește niciodată atunci când vine vorba de telefoane pliabile, cum ar fi seriile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip, care ar urma să primească noi membri cât de curând. Dar asta nu înseamnă că producătorul sud-coreean nu vrea să-și arunce în joc niște ecrane flexibile interesante.

Ce fel de panouri OLED produse de Samsung am putea vedea în viitor?

În cadrul Display Week 2021 (o conferință dedicată producătorilor de display-uri), Samsung și-a prezentat câteva prototipuri de dispozitive, fiecare cu un ecran OLED a cărui caracteristică principală este flexibilitatea. Imaginile surprind patru astfel de prototipuri, începând cu un device cu panou OLED care poate fi extins pentru a juca rolul unei tablete de 17 inci cu un aspect ratio de 4:3.

Samsung Ecrane OLED

Acaparând thumbnail-ul acestui articol avem, apoi, un concept pentru un ecran aplicat unui dispozitiv Galaxy bi-foldable, similar, probabil, noilor telefoane Galaxy Z Fold. Ecranul OLED S-Foldable este rodul celor de la Samsung Display. Pivoții ecranului permit o împăturire dublă, în straturi, astfel încât dispozitivul poate fi folosit ca un smartphone sau ca o tabletă de 7.2 inci, dacă ecranul este despăturit.

Următorul pe listă este un gadget care vine cu o idee îndrăzneață. În teorie, ecranul acestuia, tot OLED, ar putea fi extins prin simpla culisare a panoului, în regim slidable display. Iar asta este ceva care merită atenția oricărui pasionat de tablete și telefoane. Genul acesta de ecran poate fi extins fără a face uz de clasicul sistem foldable. Cunoașteți acea satisfacție când vă cumpărați un album de la trupa preferată iar formatul carcasei este slipcase? Dacă da, atunci cred că v-ați simți la fel și dacă ați pune mâna pe un astfel de device Samsung.

Nu în ultimul rând, Samsung cochetează și cu ideea unui OLED care să încorporeze o cameră foto under panel. Pentru a exemplifica acest lucru, producătorul a ales să includă această soluție pentru ecranele laptopurilor. Soluția este utilă pentru renunțarea la notch-ul care ar îngroșa ramele display-ului, rezultatul final fiind un panou edge-to-edge cu margini extrem de subțiri.

Samsung Ecrane OLED

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button