Știri ITTECHTelefoane

Samsung a cumpărat producătorul unei camere telescopice de telefon

Umblă vestea prin presă zilele acestea că Samsung ia în serios dezvoltarea camerei pentru noile sale telefoane. Cât de serios? Pare să fi cumpărat, pentru suma de aproximativ 150 de milioane de dolari, compania Corephotonics, cea responsabilă pentru crearea camerei cu zoom 5X de pe un model de telefon Oppo de acum ceva timp, și posibil cea 10X anunțată recent.

Intenția nu pare a fi cea de a folosi pur și simplu un modul de cameră cu zoom 5x sau 10x pe un viitor model Galaxy. Intenția pare chiar a fi cea de a crea un sistem capabil de un nivel de zoom de 25x, folosind un ansamblu de 3 camere. Merită subliniat că tehnologia cu pricina promite zoom fără pierdere a detaliului, nefiind vorba de un simplu zoom digital, ci de folosirea unui ansamblu de lentile și a unui sistem de stabilizare pentru a realiza imagini foarte detaliate a unor lucruri aflate la distanțe mari.

Probabil mai merită menționat că Apple cam dă în judecată Corephotonics din pricina unor brevete legate de camere duble.

Deocamdată nu avem o confirmare a veștii de la Samsung, dar una probabil va fi anunțată la evenimentul de luna viitoare în care vor fi prezentate diversele noi produse ale companiei.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button