TECHTech&ITTelefoane

Samsung brevetează o metoda care transforma întregul ecran intr-un cititor de amprente

Samsung a obtinut un brevet care descrie o modalitate de a transforma întregul afișaj al unui telefon într-un cititor de amprente. Cititorii de amprente actuali, plasati sub ecran, nu sunt mai mari decât cei anteriori și sunt fixați într-un singur loc, astfel încât nu sunt atat de ofertanti pe cat ne-am dori.

Brevetul descrie un cititor optic și precizeaza în mod special că acesta poate fi aplicat telefoanelor pliabile. Acest tip de senzor va oferi aplicațiilor mai multă libertate în poziționarea interfeței de autentificare pe ecran, astfel încât va fi utilizată și în tablete și alte dispozitive. Iată cum isi imaginează Samsung cititorul:

Nu vă faceți griji cu privire la notch-ul din imagine, sunt șanse ca Samsung să încerce să vândă cititorul de amprente cu afișaj complet altor producători, în loc să il adopte. Oricum, noul cititor are nevoie de un procesor cu putere redusă care așteaptă ca utilizatorul să atingă ecranul, în timp ce chipsetul principal este in repaus.

Cititorul va scana un deget de trei ori, fiecare scanare necesitând aproximativ 20-30 ms. Luminozitatea ecranului este ajustată între fiecare scanare (care durează aproximativ 200 ms) pentru o mai bună rezistență și precizie. Afișajul rulează în mod obișnuit între 200 nits și 600 nits și chiar un „mod de luminozitate ridicat” local este folosit pentru a depasi 1.000 nits.

În total, ar fi nevoie de aproximativ 700 ms pentru a finaliza o scanare, durata care este similara cu cea necesara cititorului de amprente optic Synaptics.
Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button