MORE

Samsung are un SSD de 7.68TB

Daca va intrebati cum se face ca preturile pentru SSD-urile de 120 GB au scazut atat de mult in ultimii ani, de le puteti gasi ocazional si pentru 100 de lei, ar putea fi pentru ca tehnologia de stocare a depasit deja 7TB.

Samsung a dezvaluit un nou SSD, destinat predominant segmentului Enterprise, a carui capacitate poate atinge 7.68TB. SSD-ul pastreaza formatul standard de 2.5 inch si poarta numele PM963.

Pentru cei care nu vor toti cei 7TB, SSD-ul este disponibil in capacitati diferite, precum 960GB, 1.92TB si 3.84TB. SSD-ul PM963 este facut folosind memorie MLC de 3 biti, organizata in 3D, folosind metoda V-NAND.

Vitezele raportate de Samsung pentru acest SSD se invart in jurul a 1600MB/s pentru citire, 1200MB/s pentru scriere, in modul secvential. In modul aleator, poate atinge 380 de mii de IOPS pentru citire si 35 de mii de IOPS pentru scriere.

Pretul pentru acest SSD nu a fost inca specificat, dar fiind vorba de un produs dedicat mediului Enterprise, nu va fi ieftin. O varianta orientata mai mult spre publicul de rand va fi disponibila probabil peste un an sau doi, cand costul tehnologiei va fi suficient de mic.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button