PC

Samsung are un proces nou de 11 nanometri și se pregătește pentru 7 nanometri

Tehnologia din telefoanele și calculatoarele voastre devine din ce în ce mai mică, iar pe alocuri ceva mai mare, fiindcă Samsung a dezvăluit un nou proces de producție a semiconductoarelor pe 11 nanometri.

Acesta pare a fi un pas înapoi, din moment ce suntem deja la 10 nanometri, dar are ceva sens. Este gândit ca un soi de evoluție a procesului de 14 nanometri LPP, ce nu aduce nici un fel de îmbunătățire la partea de eficiență energetică, dar sporește performanța cu 15% și reduce suprafața folosită cu 10%. Acest proces este gândit pentru a oferi ceva mai multe opțiuni pentru procesoarele de telefoane din segmentele mid-range și high-end. Așa că vă puteți aștepta le vedeți implementate de anul viitor în telefoane, procesul fiind disponibil pentru partenerii de afaceri ai Samsung până la jumătatea lui 2018.

Samsung a mai dezvăluit un lucru cu această ocazie. Proiectul companiei pentru dezvoltarea procesului pe 7 nanometri merge conform planului, și va fi disponibil spre finalul lui 2018. Acesta chiar va aduce un salt simțitor al eficienței și vă puteți aștepta și la ceva îmbunătățire de performanță. Tehnologia este în dezvoltare de câțiva ani de zile, dar tot are probleme cu randamentul, din moment ce litografia cu raze ultra-violete de acest tip nu este încă suficient de rafinat.

Și în cazul în care vă întrebați, cam toată lumea din industria se folosește de uzinele Samsung pentru a produce procesoare, memorii și cam orice altceva necesită semiconductoare.

[XDA-Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button