MORE

Samsung are clienți mai loiali ca Apple

Pe cât de stranie și bizară ar părea o declarație precum „ Samsung are clienți mai loiali ca Apple ”, exact asta reise dintr-un sondaj recent lansat de Survey Monkey. Serviciul ce se ocupă cu întocmirea și gestionarea de sondaje a efectuat un studiu pe un eșantion de 5000 de indivizi, din care au rezultat câteva informații interesante, chiar dacă unele erau previzibile.

Samsung este în acest moment văzută drept compania cu cei mai loiali clienți, scorul său de Net Promoter obținut din sondaj fiind de 35, asta în timp ce Apple avea un scor de 28. Standardul stabilit pentru industrie pe acest segment era de doar 19, așa că ambele companii erau cu mult peste el. Deși altele, precum Adobe, au reușit să obțină abia un scor de 13, Microsoft cumva a izbutit un scor negativ de -8. Merită menționat că acest tip de scor are ca limită superioară 100 și limită inferioară -100.

Aceste limite mari au fost clar evidente la testul de satisfacție a clientului unde nici Apple, nici Samsung și nici Microsoft nu au reușit să adere sau măcar să se apropie de standardul industriei de 75%. Compania care s-a bucurat de cel mai mare grad de satisfacție în cadrul publicului său a fost Apple, cu un scor de 41%, în timp ce Samsung a reușit să își mulțumească doar un sfert din clientelă, iar Microsoft de data aceasta a stat pe pozitiv, cu 19%. În cazul în care pica pe un scor negativ, însemna că Microsoft reușea să supere chiar și oameni care nu îi erau clienți, ceva ce într-un anumit fel este deja un fapt universal recunoscut.

Considerând eșantionul destul de restrâns și potențialul ca între participanți să fi fost indivizi ce aveau doar intenția de-ași bate joc de numele unei companii, nu ar trebui să luați aceste rezultate ca dovadă concludentă că o companie are clar sprijin mai mare din partea clientelei sale, sau că toate oferă servicii ce nu sunt în stare să mulțumească măcar jumătate din publicul său.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button