PC

Samsung anunță un monitor de gaming Super-Ultra-Wide, GHG90

În cazul în care aveați impresia că pe biroul vostru se află un monitor mare, Samsung vine cu un nou etalon.

GHG90 este ceea ce Samsung numește un monitor de gaming Super Ultra-Wide, primul din specia sa. Asta însemnă că în locul formatului standard de 16:9 sau cel extins de 21:9, are un format masiv de 32:9. Practic, ecranul său curbat, de tipul VA, este de dimensiunea a două ecrane de monitoare 16:9 puse unul lângă celălalt. Rezoluția sa este, în mod logic, cea de 3840×1080, o jumătate din 4K. Din păcate, nu ar trebui să vă așteptați să îl instalați de îndată la PC și să vă bucurați de rezoluția sa imensă, din moment ce Windows nu suportă această rezoluție în totalitate. Samsung oferă însă o soluție, sub forma unei aplicații care va repartiza ecranul așa cum trebuie.

Monitorul are o diagonală de 49 de inch, echivalentul la a avea două monitoare în format 16:9 de 27 de inch lipite unul de celălalt. Astfel, curbura sa nu mai este doar de ochii lumii, deoarece fără ea, chiar și pe un VA, probabil ar începe să se vadă ceva decolorare prin colțuri.

Dimensiunea nu este singurul aspect impresionant al monitorului. GHG90 poate atinge 144Hz, iar panoul său folosește tehnologie Quantum Dot pentru a putea reda un spațiu de culoare suficient de larg încât să se califice pentru standardul HDR10. Monitorul este compatibil și cu FreeSync 2, pentru eliminarea efectelor de ruptură și pentru compatibilitate cu HDR.

Iar prețul pentru această minunăție? 1500 de dolari! Precomenzile sunt acum disponibile pe Amazon, dacă sunteți interesați.

[Business Insider]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button