PCTECHTech&IT

Samsung anunță un laptop Snapdragon care rulează Windows 10

De vreun an de zile Qualcomm tot amenință că va încerca gonească Intel din domeniul laptop-urilor, iar această amenințare se materializează încetul cu încetul.

Cea mai recentă companie care să se alăture cruciadei anti-Intel este Samsung, care a dezvăluit Galaxy Book2, un toaster-frigider care rulează Windows 10, dar este echipat cu un procesor produs de către Qualcomm.

Mai exact, un chipset Snapdragon 850 construit cu patru nuclee de 2.9GHz, alte patru de 1.7GHz și un modem LTE X20 integrat. În esență este o variantă a lui Snapdragon 845, pe care îl găsiți în telefoane mobile, dar construit să se folosească din plin de o baterie mai mare și de o soluție de răcire mai eficientă.

Galaxy Book2 are un ecran  construit după specificațiile folosite de către Microsoft pentru propriile sale dispozitive, însemnând că are un format 3:2 și o rezoluție de 2160×1440. Sistemul dispun de 4GB de memorie RAM, 128GB de stocare, un slot pentru card de memorie, o cameră principală de 8 megapixeli, una secundară de 5 megapixeli, cititor de amprente, și are două porturi USB Type-C.

Sistemul este gândit să înlocuiască un laptop tradițional, rulând varianta completă a lui Windows 10 și oferind compatibilitate cu aplicații gândite pentru procesoare x86, indiferent cât de mult ar vrea Intel să nu mai facă asta.

Prețul pentru Galaxy Book2 este 1000 de dolari/euro, și va fi disponibil de luna viitoare.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button