TECH

Samsung anunță o nouă cameră VR numită 360 Round

Samsung a dezvăluit o nouă cameră pentru cei care vor să capteze lumea în toată splendoarea sa, simultan din fiecare direcție, pentru VR.

Aceasta se numește 360 Round și iese în evidență atât prin design, cât și prin detaliile sale tehnice. Camera vine echipată cu 17 obiective de 2 megapixeli, dintre care cele laterale sunt înclinate, în perechi, una spre alta. Acestea sunt 16 la număr, ultimul fiind amplasat deasupra și având un unghi suficient de larg încât să acopere esențialul. Imaginile rezultate din captura individuală a fiecărui senzor sunt apoi puse la un loc de software-ul cu care această cameră vine la pachet. Ansamblul este gândit pentru a putea face și live-streaming în format 4K 3D.

Pe partea audio 360 Round ar trebui să ofere destul de multă flexibilitate. Nu doar că are suport pentru două microfoane externe, dar sunt incluse șase microfoane interne ca standard ce vor acoperi fiecare direcție. Iar din moment camera este răcită în mod pasiv, nu cu ventilatoare, nu va genera zgomot propriu, așa că sunetul obținut de la acele microfoane chiar va fi utilizabil.

Întregul sistem dispune de 10GB de RAM, așa că va putea să capteze fluid imaginile ce sunt apoi stocate pe cei 40GB de stocare internă. La nevoie, această capacitate poate fi extinsă cu 256GB folosind un card SD, sau cu 2TB folosind un SSD. Camera mai beneficiază și de protecție IP65 împotriva apei și a prafului. Nu poate fi scufundată, dar este rezistentă la jeturi de apă.

Prețul pentru cameră nu a fost dezvăluit, dar Samsung 360 Round ar trebui să fie lansată chiar luna aceasta.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button