Știri ITTECHTelefoane

Samsung anunță memoria de tipul LPDDR4X

Chiar dacă DDR5 este pe drum, până și pentru telefoane mobile, nu înseamnă că vom scăpa de DDR4 prea curând. Așa că Samsung anunță a doua generație de LPDDR4X.

Noul modul de memorie este capabil să atingă o viteză de 4266 Mb/s la un consum redus cu 10% față de generația anterioară, fiind construit pe procesul de fabricare de aproximativ 10 nanometri.

Un alt avantaj considerabil pe care îl noua generație este că modulele au o capacitate de 16Gb, ceea ce înseamnă că pentru a îngrămădi 4GB de RAM într-un telefon va fi nevoie doar de două astfel de module, în loc de patru ca în cazul generației anterioare de LPDDR4X. Această densitate îi oferă un avantaj și față de noul LPDDR5, care se află abia la prima generație.

Asta înseamnă că producătorii de telefoane vor avea nevoie de mai puține module pentru a construi dispozitivele care au devorat provizia mondială de RAM, și vor putea să adauge mai multă memorie la același preț ca până acum. Samsung va oferi unități de memorie cu capacită de 4GB, 6GB și de 8GB, așa că probabil veți vedea în viitor dispozitive cu ceva mai multă memorie ca până acum. Iar asta ar fi tare bine, din moment ce un web-site modern tinde să ocupe mai mult RAM ca majoritatea jocurilor de la începutul secolului XXI din cauza tuturor bazaconiilor pe care nici măcar nu le vezi.

Memoria LPDDR4X din a doua generație ar trebui să își facă apariția în telefoane mobile pe parcursul lui 2019.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button