PCTECHTech&IT

Samsung angajează expert GPU de la Nvidia pentru propria sa producție

De ceva timp se zvonește că Samsung angajează oameni pentru a dezvolta propriile procesoare grafice și se pare că au găsit persoana potrivită pentru a conduce echipa – Dr. Chien-Ping Lu, cunoscută și sub numele de CP. Este un veteran al plăcilor video care a lucrat pe chipset-urile nForce de la Nvidia cu GPU integrat și cu echipa MediaTek care a lucrat la propriul procesor grafic.

V-ați putea întreba „Ce procesor grafic MediaTek?”. Compania a dorit să fie mai independentă de ARM și Imagination, așa că a început să lucreze la propriul design GPU doar pentru a anula proiectul (care, din ce se zvonește, era aproape de finalizare).

CP este acum la Samsung și se concentrează pe proiectul SGPU – GPU-ul Samsung. Lucrările se desfășoară în Austin și San Jose și informații neoficiale susțin că designul inovator va furniza un raport bun de performanțe per watt (simulările au arătat performanțe mai bune decât cele preconizate).

Cercetarea care a condus la acest design de procesor grafic a început aparent la facilitățile Samsung din Suwon, care investighează modelele VLIW care pot procesa rapid cantități mari de date. Asta e grozav pentru procesarea grafică, desigur, dar poate avea și aplicații în AI.

CP are mai multe brevete, care se referă la unitățile de procesare grafică (GPU) și la machine learning (dacă sunteți curios, puteți verifica unele dintre postările lui de pe Medium). El mai este și vicepreședinte la firma de inginerie hardware NovuMind, care caută să dezvolte cipuri eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru va fi în mod evident interesant pentru echipa Bixby, dar machine learning-ul a făcut lucruri impresionante și pentru fotografia digitală.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button