MobileRSS PaginaDeMedia

Samsung alege pentru Galaxy S21 un ecran cu un design indraznet

Pentru multi, ideea de „bezel” poate fi trecuta usor cu vederea. Dar nu si pentru Samsung si viitorul Galaxy S21. Conceptul de „bezel” se refera la marginile display-ului, in raport cu rama telefonului. Aici vorbim si despre dimensiuni si modelul ales pentru display, care poate, sau nu poate, sa compenseze.

Samsung Galaxy S21 este un telefon foarte asteptat. Prin urmare, nu doar specificatiile conteaza, ci si aspectul. Pentru acest viitor model, Samsung a ales un „flat bezel”. Si nu unul oarecare. Sa va explic si de ce.

Samsung Galaxy S21

Un display de acest tip are tendinta sa fie eclipsat mai mult in partea de sus sau de jos a ramei telefonului. Chestia asta influenteaza foarte mult aspectul telefonului si fluiditatea elementelor ce se deruleaza pe ecran.

Samsung a venit cu o solutie draguta pentru ultimele modele, precum S20, Note 10, Note 8, S8, S7 , S6 edge si S7 edge. Acestea au ecranul curbat pe margini, cu un aspect „2.5D”.

Galaxy S21 renunta la artificiul acesta in favoarea unui bezel complet bidimensional si atat de subtire, incat aduce mai mult a ceva arma a unui spadasin.

Internautii nu au stat nici ei degeaba. In asteptarea seriei, cativa renderi au ilustrat digital presupusul design pe care S21 il va imbratisa.

Samsung Galaxy S21

S-ar putea spune ca ecranul lui S21 fura putin din design-ul lui iPhone 12, dar, personal, asta nu ma afecteaza. Unii mai considera ca S21 se inspira si din aspectul lui iPhone 6, dar asta este o poveste pentru alta ocazie.

Utilizatorul Twitter Ice Universe, un leaker recunoscut in comunitatea Samsung, a postat informatia pe contul sau. Important este si ca aceasta serie va avea un bezel distribuit in mod egal, eliminand latimea accentuata de pe una sau mai multe laturi.

In plus, se pare ca Samsung vor dori si un fel de „hibridizare”. Astfel, S21 si S21+ vor fi modele cu ecrane „2D”, in timp ce S21U (Ultra) va beneficia de un ecran cu margini curbate.

Samung Galaxy S21 va avea  bezeluri de 151.7 x 69.1 x 7.9mm si o grosime de 9mm, incluzand relieful camerei foto de pe spate. Cat despre S21 Ultra, acesta va fi putin mai gros, avand 10.8mm.

Printre cei care pandesc mai multe informatii se numara si un artist digital ce a postat o randare bazata pe ceea ce Samsung Display numeste „blade bezel”. Modelul ilustrat are mai mult rolul de a indica ceea ce defineste un „blade bezel” si cum ar putea fi implementat in aspectul oficial S21. Personal, telefonul fictiv mi-a captat mai mult atentia decat schitele oficiale ale S21, dar ideea display-ului flat si simetric ramane, mai mult sau mai putin, aceeasi.

Samsung Galaxy S21

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button