HiFi-TVTECHTech&IT

Samsung adaugă FreeSync la câteva televizoare, dar cu ceva limitări

Din moment ce este un standard ce poate fi folosit de oricine fără o taxă de licențiere masivă sau un modul scump de integrat, era inevitabil ca FreeSync să ajungă și în televizoare. Iar cea mai recentă companie care să se folosească de această tehnologie este Samsung.

Cel mai nou update de firmware pentru modelele NU8000, Q6FN, Q7FN, Q8FN și Q9FN activează opțiunea de FreeSync, ce poate fi folosită alături de dispozitive care vin echipate cu o placă video Radeon. Asta include de câteva săptămâni și consolele Xbox One și Xbox One S.

Avantajul pe care îl are un ecran cu FreeSync activ față de unul normal este reprezentat de sincronizarea cadrelor trimise de placa video cu cele afișate pe ecran, eliminând efectul de rupere a imaginii care apare adesea atunci când cele două nu se potrivesc. Mai este eliminată și latența suplimentară provocată de V-Sync.

Dar pe cât de bine ar suna, există și câteva dezavantaje. Aparent, există ceva probleme legate de luminozitate la implementarea curentă a FreeSync pe aceste televizoare, dar mai important de atât este limitarea rezoluției. Deși televizoarele acestea sunt toate capabile să redea imagini în 4K, FreeSync va limita rezoluția lor la numai 1080p. Cu timpul, aceste limitări ar putea să fie remediate prin alte update-uri de firmware, sau pur și simplu prin modelele lansate de Samsung în anii viitori.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button