Tech&IT

Samsung va integra One UI 4.1 pe tot mai multe dispozitive Galaxy

Update-ul va ajunge prima dată pe Galaxy Z Fold 3 și Flip 3

One UI 4.1 a debutat pe seria Samsung Galaxy S22 luna trecută cu o serie de quality of life improvements. Însă S22 nu sunt singurele telefoane care se vor bucura de luxul ăsta. Samsung a anunțat că va începe să introducă update-ul cu pricina pe Galaxy Z Fold 3 și Flip 3, urmând a-l face disponibil și pe alte dispozitive Galaxy. Este o veste bună pentru majoritatea utilizatorilor, de la cei care folosesc flagship-uri și până la posesorii de midrange, întrucât disponibilitatea lui One UI 4.1 este extinsă.

Conform comunicatului de presă, Samsung va începe să introducă One UI 4.1 pe frații Flip 3 și Fold 3, după care va fi lansat pe seriile Galaxy S21, Galaxy A, Tab S7 FE, dar și pe familiile S20, Z Fold, Z Flip, Note, S10, A și Tab S. După ce a anunțat lista dispozitivelor compatibile, producătorul a oferit și câteva detalii cu privire la noutățile aduse de One UI 4.1 pe telefoanele sale.

Ce noutăți aduce One UI 4.1 pe dispozitivele Samsung?

La fel ca proaspăta serie Galaxy S22, dispozitivele vor putea beneficia de funcția de screen sharing prin Google Duo. Aceasta este o metodă similară lui SharePlay de pe iOS prin care vei putea partaja ecranul telefonului tău cu prietenii, având și posibilitatea de a colabora cu participanții. Duo Live Sharing suportă momentan o listă restreânsă de aplicații, cum ar fi Google Arts & Culture, Google Maps, Jamboard, Samsung Notes, Samsung Gallery și YouTube.

One UI 4.1 va aduce pe dispozitivele compatibile și aplicația Expert RAW pentru camerele foto. Aceasta va fi inclusă în aprilie pe Galaxy Z Fold 3 și mai târziu pe Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note20 Ultra și Galaxy Z Fold 2. Alături de aceasta va sosi și Object Eraser, opțiunea care te ava ajuta să tai din fundal obiectele care distrag atenția, umbre plasate aiurea și chiar și reflexiile de pe ferestre. Object Eraser va putea fi accesată prin aplicația Photo Editor de pe device-urile Galaxy, fiind compatibilă doar cu seria Galaxy S10 și dispozitivele mai noi.

Pe lângă noutățile de mai sus, dispozitivele care rulează One UI 4.1 vor beneficia și de tastatura Grammarly, Enhanced Photo Share și Quicl Share. Sunt niște artificii utile, în sensul că, de exemplu, Ehanced Photo Share va optimiza fotografia înainte de a o trimite, în vreme ce Quick Share te lasă să trimiți mai multe imagini,videoclipuri și diverse fișiere dintr-un foc.

Cât despre tastatură, aceasta va corecta greșelile gramaticale și de ortografie și va scrie automat structuri îmbunătățite în timp real. Deci vei primi sugestii prin care coerența și claritatea textului tău să fie mai bune, te vei putea folosi de termenii și sinonimele indicate și de structuri mai fluente. Samsung nu a oferit și data exactă când va începe să bage One UI 4.1 pe noile dispozitive, însă ne putem aștepta ca lansarea să aibă loc destul de curând.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button