PCȘtiri ITTECH

Samsung a produs un ecran OLED pentru laptop-uri

De când au fost anunțate pentru prima dată ecranele OLED comerciale, a tot existat întrebarea „Când apar monitoare OLED?”. Răspunsul pare a fi anul acest. Așa că s-a ivit o altă întrebare: „Când apar laptop-uri OLED?”

Răspunsul este tot anul acesta. Samsung a dezvăluit un ecran de 15.6 inch OLED gândit special pentru laptop-uri, care suportă o rezoluție de 4K. Acest panou este capabil să afișeze imagini cu un contrast atât de bun încât necesită patru zecimale pentru a fi exprimat cu exactitate nivelul său minim de lumină. Acesta este de 0.0005 nits, ajungând până la 600. După cum vă puteți imagina, se încadrează în limitele HDR-ului, sau măcar o parte din el. VESA are cam multe standarde pentru HDR în ultima vreme. Important este că poate să redea 100% din spațiu de culoare DCI-P3. Acest spațiu de culoare este ceva mai bogat decât sRGB-ul nostru cel de zi cu zi.

Ecranul acesta va fi disponibil de luna viitoare pentru producătorii de laptop-uri suficient de curajoși să îl îngrămădească într-un dispozitiv. Prețul pentru orice sistem care se va folosi de el cu siguranță va fi imens, panourile OLED de orice tip fiind în continuare destul de scumpe și având clasicele probleme de ardere în cazul în care sunt afișate imagini statice pentru mult timp, cum ar fi taskbar-ul de la Windows.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button