RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Samsung a prezentat un modul de RAM de 256GB

În timp ce ne uităm cu toții la prețurile la RAM cu o durere de rinichi, Samsung a dezvăluit lumii un nou DIMM de memorie, gândit pentru servere, cu o capacitate de 256GB.

Nu au fost oferite detalii despre frecvențe sau latențe, dar este vorba de un modul de memorie ECC, de tipul Registered, construită prin îngrămădirea la un loc a 36 de pachețele a câte 8GB de memorie, construite folosind chip-urile de 16Gb DDR4 ale companiei. Fiind vorba de un RDIMM, este capabil să ofere performanță ceva mai bună față de memoria de tipul LRDIMM, care era întâlnit adesea în configurații de o astfel de capacitate.

Un preț pentru această minunăție nu a fost anunțat, din moment ce este rezervat strict pentru segmentul care își poate număra serverele folosind măcar trei cifre. Nu numai asta, dar nu sunt tocmai chiar atât de multe sisteme capabilă să folosească astfel de memorie în primul rând. Cele Intel din seria Cascade Lake par să aibă suport pentru o așa capacitate, dar deocamdată procesoarele AMD Epyc sunt capabile să folosească doar module de 128GB… foarte probabil pentru că nu cred că se aștepta cineva să existe variante de 256GB pe DDR4. Când vom face tranziția la DDR5, acestea vor ajunge clar pe toate drumurile.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button