MORE

Samsung a pregătit procesul de producție de 8 nanometri

Samsung anunță că procesul său 8 nanometri pentru producția de semiconductoare este pregătit cu trei luni înainte de termen.

Dacă vă întrebați cumva de unde a apărut procesul de 8 nanometri, din moment ce ne așteptam cu toții ca cel de 7 nanometri să fie următorul mare pas, trebuie subliniat că cel curent nu este un mare pas. Procesul nou este bazat pe aceeași tehnologie ca cel existent de 10 nanometri, nu implică raze ultraviolete extreme. Totuși, noua tehnologie va oferi o îmbunătățire de 10% în ceea ce privește eficiența energetică față de generația precedentă și aduce o scădere a mărimii tot de 10%.

Dacă vi se pare că numerele nu se prea potrivesc, țin să vă aduc aminte de faptul că „X nanometri” este mai mult un termen de marketing, dimensiunile exacte fiind calculate diferit de fiecare producător, iar caracteristicile individuale având mărimi diferite. Așa că deși pare că Samsung ar avea acum un avantaj clar față de Intel, care încă n-a ajuns la 10 nanometri, ceea ce Intel va numi 10 nanometri ar putea fi ceva mai apropiat de ce are Samsung în acest moment pe 8 nanometri.

Clientul principal pentru acest nou proces va fi Qualcomm, noua sa generație de chipset-uri urmând să fie construită pe această tehnologie, iar o mare parte din ele vor fi apoi vândute tot celor de la Samsung, pentru telefoanele Galaxy S9.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button