PCTECHTech&IT

Samsung a lansat un SSD de 8TB

Dacă vreți să vă simțiți de parcă nu aveți destul spațiu de stocare pe SSD-ul vostru, trebuie doar să aruncați o privire peste cel mai nou produs al companiei Samsung.

Compania a dezvăluit un nou SSD NVMe de 8TB, gândit pentru centrele de date, unde pot fi îngrămădite câte 72 într-un server de tipul 2U, oferind până la 576TB de stocare. Nu este vorba de un produs teoretic, sau unul care va fi gata peste vreun an sau doi, ci de unul existent, disponibil acum, cu garanție pentru trei ani de zile. SSD-ul folosește formatul NF1, ceea ce înseamnă că arată ca unul M.2 de zic u zi, doar că este cu aproape 1 centimetru mai lat. În spațiul adițional, Samsung a îngrămădit foarte multe unități de stocare de 512GB, care în sine sunt compuse din 16 straturi de chip-uri de 256Gb de tipul V-NAND de 3 biți. Mai are și 12GB de memorie RAM LPDDR4 la bord. Așa că acum vă puteți simți cu muscă pe căciulă și când vă uitați la cei 8GB de DDR3 pe care îi aveți în PC.

Asta înseamnă că SSD-ul cu pricina are o viteză maximă de 3100MB/s pentru citire și 2000MB/s pentru scriere, în mod secvențial, iar pentru citire/scriere 4K aleatoare are 500 de mii de IOPS și respectiv 50 de mii de IOPS. SSD-ul se folosește de o conexiune de tipul NVM Express 1.3, pe standardul PCI-E 4.0 și are un controller deocamdată necunoscut.

Prețul pentru această minunăție n-a fost anunțat, dar fiind destinat centrelor de date nu prea contează în acest moment. O variantă ceva mai ciuntită a sa cu siguranță va ajunge pe piață pentru utilizatorii de rând pe parcursul următorului an.

[Tom’s Hardware]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button