PCȘtiri ITTECH

Samsung a lansat un modul de RAM de 32GB pentru laptop-uri

În plină criză de RAM, când prețurile te fac să te gândești că în loc să investești la piața bursieră sau în bitcoin, mai bine cumpărai câteva plăcuțe de DDR4 în 2016, iar acum erai miliardar, Samsung anunță ceva nou.

Una din primele soluții de memorie care să se folosească de noul proces de fabricație de aproximativ 10nm (sau măcar mai mic de 20nm) vine sub forma uni SO-DIMM DDR4 de 32GB. Da, ați citito bine, 32GB pe o singură plăcuță gândită să fie folosită la un laptop.

Densitatea sporită a memoriei vine, alături de procesul de fabricare mai rafinat, vin cu cu o serie de alte beneficii, precum un consum de energie redus cu 39% și performanță cu 11% mai bună. Modulul cu pricina produs de Samsung este cotat ca fiind DDR4-2666, așa că va fi destul de sprinten.

Și care este ținta pentru o asemenea minunăție? Stații de lucru portabile? Ar putea fi, dar Samsung pare să fi avut în minte laptop-uri de gaming în anunțul noului modul de RAM. Pe cât de înspăimântător este viitorul în care vei avea nevoie de 32GB de RAM pentru a juca ceva… ce nu este Skyrim cu 234 de mod-uri, pot măcar să apreciez faptul că Samsung produce RAM nou.

Nu de alta, dar producția scăzută din ultimii ani a dus la o criză care a transformat un upgrade de PC într-o veritabilă povară, în special pentru cei care vor să facă în sfârșit saltul de la DDR3 la DDR4. Situația aceasta nu se va schimba prea mult până anul viitor, așa că până atunci sper că aveți răbdare sau foarte mulți bani. Nici modulele acestea de 32GB nu vor fi ieftine, motiv pentru care sunt gândite pentru sisteme high-end, a căror preț de obicei sare de orice ar putea fi considerat rezonabil.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button