MORE

Samsung a facut un SSD pentru telefoane si tablete

Zilele in care 16GB pare un spatiu de stocare acceptabil pentru telefoane sau tablete sunt pe cale sa dispara, pentru ca Samsung a facut un SSD minuscul numai pentru aceste dispozitive mobile.

Numit PM971, noul SSD este de tipul BGA, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie lipit de placa de baza a unui telefon, la fel ca memoria contemporana. Dar spre deosebire de memoria contemporana folosita la telefoane, acest SSD este construit folosind V-NAND de tipul MLC pe 2 biti, cu un controller Photon.

24105432861l

Asta inseamna ca poate atinge viteze de citire secventiala de 1500MB/s si de citire de pana la 600MB/s. Pe partea de acces aleator, ajunge pana la 190 de mii de IOPS pentru citire si 150 de mii de IOPS pentru scriere. Spatiul de stocare oferit de acest SSD este demn de un PC. Minimul este de 128GB, iar maximul atinge 512GB.

Dimensiunea acestui SSD este mai mica decat cea a unui card SD. Sunt sanse foarte bune ca vom vedea aceasta noua tehnologie implementata in viitoarele telefoane Samsung, poate chiar cu Galaxy S8.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button