MORE

Samsung a facut un SSD de 512GB intr-un singur chip

SSD-urile au progresat mult in doar cativa ani. De la componente foarte scumpe, cu capacitati ridicol de mici, au ajuns sa fie o parte esentiala din orice PC, iar in curand vor face inca un salt tehnologic.

Samsung a dezvaluit primul SSD de 512GB atasabil unei interface PCI-Express, prin NVMe, care vine sub forma unui singur chip. Aceasta pastila poate fi lipita direct pe placa de baza a unui dispozitiv, oferind o capacitate de stocare considerabila, la viteze care ating 1.5GB/s la citire si 900MB/s la scriere.

BGA_SSD_Main_2_2

Acest SSD minuscul, numit PM971-NVMe este realizat prin suprapunerea a 16 module de 32GB, fiecare cu 48 de straturi de V-NAND, unul peste altul, alaturi de 4GB de memorie RAM LPDDR4 si un controller Samsung bazat pe un procesor ARM. Rezultatul final cantareste un gram si ar putea fi foarte usor integrat in tablete si telefoane. Asa ca daca aveti in acest moment 4GB de stocare, cred ca ar fi timpul sa va ganditi la un upgrade cand acest SSD va incepe sa fie implementat pe piata.

Pentru cei cu bugete mai mici vor fi si variante de 256GB si 128GB, care vor avea viteze de scriere/citire mai mici. La urma urmei, acest tip de memorie se foloseste de paralelism pentru atingerea unui nivel inalt de performanta, cu cat sunt mai multe module de memorie, cu atat mai bine.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button