PCTECHTech&IT

Samsung a dezvăluit primul modul de memorie LPDDR5

DDR5 este pe drum, dar înainte să ajungă pe desktop, mai întâi face un popas în tărâmul dispozitivelor mobile.

Samsung a dezvăluit primul modul de tipul LPDDR5 al companiei, LP-ul venind de la Low Power. Modulul este construit folosind procesul de 10 nanometri ai companiei și va fi livrat în două variante, cu viteze de 6400Mb/s și 5500Mb/s.

Acest nivel de performanță depășește LPDDR4X (varianta îmbunătățită a lui LPDDR4), însă o face la un nivel de consum energetic ceva mai mare, funcționând la 1.1V și 1.05V. Chiar și așa, LPDDR5 vine cu un spor de eficiență energetică de 30% față de generația anterioară. Și cu siguranță vor exista revizii care vor scădea și mai mult consumul cu timpul, LPDDR4X fiind în stare să consume doar 0.6V la 3733Mb/s.

În orice caz, memoria cea nouă ar trebui să fie benefică atât pentru performanța telefoanelor, cât și pentru abilitatea lor de-a nu rămâne fără baterie cât ai zice pește.

Și când vor sosi primele modele de telefoane mobile cu acest tip de memorie? Probabil cu ocazia lui Samsung Galaxy S10, sau în cel mai rău caz cu diversele telefoane mobile care își vor face apariția de prin primăvara lui 2019.

Important este că în acest fel poate se va face rapid tranziția la DDR5 pe fiecare segment, ducând la scăderea în preț a lui DDR4. Poate așa oamenii care tot așteaptă să facă un upgrade de doi ani de zile vor avea în sfârșit posibilitatea de a face asta fără să vândă restul PC-ului.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button