AutoRSS PaginaDeMediaTech&IT

Samsung a creat o baterie auto cu autonomie de 800 de kilometri

De ani de zile, bateriile solid-state au fost solutia perfecta cand vine vorba de masini electrice. Tehnologia bateriilor asigura o densitate mai mare a energiei, ceea ce se traduce intr-o autonomie mai mare de la o baterie de aceeasi dimensiune cu una lithium-ion. Problema cu aceste baterii a fost insa fiabilitatea, deoarece nu se numara printre cele mai rezistente. De asemenea, sunt si foarte scumpe. Dar Samsung pare sa fi rezolvat prima problema.

Cercetatorii de la Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) si departamentul R&D de la Samsung au decis sa elimine un element metalic care ar fi cauzat problema. Acest element crestea mici tepi din cristal care se plimbau prin baterie, cauzand scurt-circuit. De aici si speranta mica de viata a unei baterii solid-state.

Cercetatorii spun ca folosesc carbon argintat in loc de metal intr-un prototip care are si capacitate mai mare, o durata de viata prelungita si face intreaga baterie mai sigura. Stratul de carbon masoara doar cinci micrometri, dar daca va fi la fel de bun pe teren pe cat este in laborator, Samsung a dat lovitura.

Modelul creat de echipa Samsung ofera unui EV o autonomie de aproximativ 800km si are un ciclu de viata de peste 1000 de reincarcari. Asta insemana ca o masina electrica ar putea rezista pana la 800.000km in bord. In plus, bateria creata in timpul experimentului este cu 50% mai mica decat o baterie lithium-ion conventionala.

Inainte sa-ti anulezi rezervarea pentru Cybertruck ar trebui sa iei in considerare faptul ca aceasta tehnologie este probabil la ani distanta de noi. Tehnologia solid-state este visul umed al oricarui producator auto, insa costurile si problemele implicate nu sunt inca usor de trecut cu vederea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button