SecuritateTech&IT

Samsung confirmă oficial atacul hackerilor de săptămâna trecută

Ieri vă povesteam despre breșa de securitate suferită recent de Samsung. Hackerii au furat 190GB de date foarte importante. Arhiva cu pricina a început să fie încărcată pe torente și se pare că se bucură de o popularitate simțitoare, așa cum se reflectă din seed-uri. Informațiile cu pricina sunt compuse în mare parte din coduri-sursă ale mai multor dispozitive Samsung, dar și unele legate de autentificarea prin intermediul datelor biometrice, prin conturile Samsung, alături de unele date confidențiale Qualcomm.

Lapsus Samsung Leak

Se presupune că gruparea de hackeri este Lapsus$, aceeași care a dat atacul asupra NVIDIA și au extras 1TB de date confidențiale pentru a le folosi pe post de răscumpărare. După ce a evaluat situația, Samsung a confirmat în ultimele ore existența breșei de securitate. Gigantul sud-coreean a oferit câteva declarații pentru Bloomberg, iar acestea afirmă, într-adevăr, faptul că au fost furate „niște coduri-sursă care au legătură cu funcționarea unor dispozitive Galaxy”, dar datele utilizatorilor și credențialele acestora de pe conturile Samsung propriu-zise nu au fost furate. Producătorul nu a menționat dacă este vorba de aceiași Lapsus$ și dacă gruparea a cerut și în cazul de față răscumpărarea sub forma de criptomonede.

Pentru moment, nu ne așteptăm la vreun impact asupra afacerilor noastre sau asupra clienților noștri. Am implementat măsuri care să prevină pe viitor astfel de situații și vom continua să onorăm cerințele clienților noștri fără niciun fel de întrerupere.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button