Știri ITTECHTelefoane

Samsung a anunțat noua tabletă Galaxy Tab S4 10.5

Recent, Samsung a dezvăluit succesorul lui Galaxy Tab S3, o tabletă per total bună, dar și scumpă, care a fost lansată anul trecut. Noul Galaxy Tab S4 îmbunătățește în aproape toate felurile tableta de anul trecut și ar trebui să fie mult mai versatil pentru utilizatori datorită software-ului Samsung Dex inclus. Rezervat până în prezent pentru categoria accesorii, software-ul Samsung Dex permite utilizatorilor să conecteze un dispozitiv mobil Samsung la un monitor și apoi să utilizeze dispozitivul ca un pseudo-desktop.

Când este conectat la un monitor, ecranul acestuia și ecranul tabletei pot fi utilizate simultan. Într-un scurt demo, Samsung a arătat cum dispozitivul acceptă până la 20 de ferestre deschise simultan și cum pot fi utilizate caracteristici cum ar fi split screen și drag-and-drop, la fel ca pe un PC. Utilizatorii pot lansa Dex atunci când nu sunt conectați la un monitor, și care produce aceeași interfață UI modificată pe afișajul tablei de 10,5 inchi și rezoluție 2560 × 1600 Super AMOLED.

Samsung afirmă că utilizatorii pot lansa orice aplicație Android în timp ce utilizează Dex, dar nu este clar cât de multe sunt optimizate pentru Dex, astfel încât să se comporte adecvat pe un ecran mai mare și să poată utiliza comenzile rapide de la tastatură. Giganții, inclusiv Google, Adobe și Microsoft, s-au înscris pentru a sprijini Dex atunci când software-ul încă era nou și între timp mai mulți dezvoltatori au optimizat aplicațiile Android pentru dispozitivele cu sistem de operare Chrome, pe măsură ce sistemul de operare Google a câștigat popularitate. Fără îndoială, acum mai multe aplicații Android pot fi utilizate confortabil pe ecrane de dimensiunile unui monitor de PC decât atunci când a fost lansat inițial Dex.

În plus față de Dex, Galaxy Tab S4 acceptă caracteristici Samsung precum Air Command, translate, off-screen memos și live message. Inițial oferit doar pentru dispozitivele Galaxy Note, live message permite utilizatorilor să creeze gifuri cu ei înșiși și să le decoreze cu desene de stilou înainte de a le trimite într-un mesaj prietenilor și familiei. Samsung a reproiectat S Pen-ul, care însoțește Galaxy Tab S4, pentru a fi mai ușor de ținut în mână și să semene mai mult cu un creion tradițional, dar chiar și cu aceste modificări, tot nu necesită încărcare.

Galaxy Tab S4 este puțin mai mare decât Tab S3 cu afișajul său de 10,5 inch și rulează pe un procesor Snapdragon 835, memorie de 4 GB și cu până la 64 GB de stocare internă, spațiu care poate fi extins cu până la 400 GB, cu ajutorul unei cartele microSD. Are o cameră pe spate de 13MP și o cameră foto frontală de 8MP, care suportă înregistrarea video de 4K la 30fps, iar în interior sunt patru difuzoare reglate de AKG.

Samsung a îmbunătățit cu mult bateria lui Galaxy Tab S4 – compania susține că bateria de 7.300 mAh poate suporta până la 16 ore de redare video. Pe hârtie, este o îmbunătățire solidă față de bateria de 6000 mAh a lui Tab S3.

Numele Galaxy este sinonim cu Android, dar decizia de a face încă o altă tabletă Android este una cel puțin ciudată. Tabletele Android sunt lăsate în urmă deoarece sistemul de operare Chrome începe să acapareze din ce în ce mai mult acest segment. Este posibil ca Samsung să ia în considerare posibilitatea de a lansa o tabletă Chrome OS în viitor, însă Galaxy Tab S4 acceptă Android și doar Android, spre deosebire de dispozitivul anterior al companiei, Galaxy Book, care venea în variante de Android și Windows.

Galaxy Tab S4 va fi disponibil pe 10 august începând de la 649 dolari pentru versiunea Wi-Fi.

https://www.youtube.com/watch?v=ufAuTtB5mV4

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button