Tech&ITPC

Samsung 990 Pro cu interfață PCIe 5.0 a fost zărit pe internet

Samsung este unul dintre cele mai recunoscute nume atunci când vorbim despre SSD-uri, așa că nu ar trebui să mire pe nimeni faptul că producătorul sud-coreean pregătește un nou model. Este vorba despre Samsung 990 Pro care va folosi interfața PCIe 5.0, astfel are potențialul de a deveni unul dintre cele mai rapide medii de stocare de pe piață. Și se pare că ne apropiem rapid de momentul lansării, întrucât noul SSD a fost deja listat într-o bază de date coreeană.

Ce știm despre noul SSD Samsung 990 Pro?

Informația vine de pe Twitter, prin intermediul unui utilizator coreean. În baza de date cu pricina, sunt listate două modele: MZ-V9P1T0 și MZ-V9P2T0. Cifra 9 din aceste serii este cea care dezvăluie familia de produse din care fac parte cele două și este clar vorba despre ceva next-gen. Samsung 980 Pro vine cu seria MZ-V8P1T0, iar în funcție de SKU, aceasta variază.

Samsung 980 PRODupă serie, părțile cu 1T și 2T indică dimensiunea SSD-urilor, astfel vor exista variante de 1TB, respectiv 2TB. Nu avem încă informații despre o variantă de 4TB, ceea ce înseamnă că aceasta va veni ceva mai târziu. Sau cine știe? Poate că Samsung pregătește mai multe serii de produse, iar 990 Pro vor fi disponibile doar în aceste variante de stocare.

Samsung 990 Pro nu ar fi însă primul SSD al producătorului care folosește magistrala PCIe 5.0. Deja există modelul PM1743, doar că este orientat spre zona de business și este disponibil în format EDSFF cu capacități de stocare care ajung până la 15.36TB. Deci clar, nu vorbim despre un produs pe care îl vor vedea în configurații de gaming sau pentru creatori de conținut. Cât despre noutățile pe care le va introduce 990 Pro, ne putem aștepta la un nou controller de memorie și 3D NAND. Din punct de vedere al performanței, PM1743 este capabil de 14GB/s la citire, deci nu văd de ce un nou flagship nu ar oferi cam aceleași specificații.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button