MORE

Samsung: 7 Octa, un nou procesor Exynos pe steroizi

Samsung Exynos 7 Octa este un procesor construit pe 20nm. Acesta este cel mai probabil o redenumire a lui Exynos 5433, deoarece cele doua procesoare sunt aproape identice ca si specificatii. Singura deosebire vine din partea placii video, care este acum un Mali-T760.

Rezolutia suportata este de 2560 x 1600 pixeli, spre deosebire de modelul vechi care suporta „doar” 2560 x 1440 pixeli, asa cum este pe Note 4. Noul chip este capabil sa inregistreze video la rezolutie HD folosind camera din fata si din spate in acelasi timp. Pentru iesirea video, acesta suporta acum si rezolutii 4K. Procesorul foloseste Heterogeneous Multi Processing (HMP), lucru care ajuta la conservarea energiei si la mutarea sarcinilor in functie de nevoia de procesare, pe anumite nuclee.

Momentan nu se stiu detalii despre frecventa acestuia, dar Sasmung se lauda cu o crestere a performantei cu 57% pe partea de procesare si cu 74% pe partea de grafica, in comparatie cu modelele anterioare de Exynos. Sasmung si-a facut oricum loc pe piata high end cu Exynos 5433, care se afla pe Note 4, si cu siguranta va fi lider si cu noua varianta.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close