Telefoane

Sailfish OS este lansat oficial pentru Sony Xperia X, dar este contra cost

Sailfish OS nu a avut un succes tocmai răsunător în industria telefoanelor inteligente. De fapt, este foarte probabil ca acum să auziți prima dată de acest sistem de operare. După câteva parteneriate eșuate cu Intex, Fairphone și TRI, compania finlandeză încearcă acum o abordare nouă.

Aparent, Sony Mobile a permis celor de la Jolla, compania din spatele sistemului de operare Sailfish OS, să își optimizeze platforma pentru seria lor de telefoane Xperia X. Recent Jolla a anunțat că noul lor sistem de operare pentru Sony Xperia X, intitulat Sailfish X, este gata de lansare și va putea fi în curând achiziționat. Da, ați citit corect. Nu, nu e o născocire. Jolla va vinde sistemul de operare Sailfish X oricui dorește să îl instaleze pe un Sony Xperia X. Pentru fișierul cu imaginea sistemului de operare ce trebuie încărcată pe telefon va trebui să scoateți din buzunar 49,90 euro (TVA inclus). Acesta va fi disponibil începând cu data de 11 octombrie. Lansarea în Europa va avea loc pe data de 27 septembrie, dar Jolla ar putea ulterior să pună la dispoziție sistemul lor de operare și pentru America de Nord (Canada și Statele Unite).

Din păcate, nu toate funcțiile vor fi oficial suportate în prima iterație, ceea ce înseamnă că va trebui să vă așteptați la unele probleme cu Bluetooth, senzorii noi (barometru, contoarul de pași, etc), senzorul de amprentă și radioul FM. Asta nu înseamnă că toate aceste caracteristici nu vor funcționa, pentru că vor fi activate. Doar că experiența de care veți avea parte cu ele va fi una similară cu cea a unui beta test.

Un instrument de instalare va fi oferit ulterior celor care vor cumpăra Sailfish X, dar pentru început va fi necesar un PC cu Linux pe el pentru a instala sistemul de operare pe telefonul Sony Xperia X. Și să țineți cont de faptul că Sailfish X va funcționa doar cu un Xperia X deblocat, în varianta cu un singur SIM.

Cam multe cerințe pentru un sistem de operare incomplet care este oferit contra cost.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button