MORE

Sa fie… VR! Pentru toata lumea! De la Google citire!

Daydream nu este doar un dispozitiv nou de VR, ci o platforma intreaga care acopera un numar mare de elemente menite sa ajute scaderea pretului de acces pentru realitate virtuala.

Google a dezvaluit ca Daydream va fi un nou standard cu specificatii hardware prestabilite pe care producatorii de telefoane mobile vor trebui sa le respecte in cazul in care vor sa primeasca certificare de VR. Toate telefoanele care vor intruni cerintele hardware se vor putea folosi de software special optimizat, care va permite experientei de realitate virtuala sa functioneze intr-un mod eficient chiar si pe un telefon.

Alaturi de modul VR a lui Android N, care ar trebui sa ofere o latenta de sub 20 milisecunde pentru urmarirea miscarii utilizatorului, Google spera sa ofere suficienta performanta incat sa se atinga un soi de paritate cu solutiile mai avansate de VR menite pentru PC-uri. Cel putin cu aceasta intentie a fost anuntata platforma Daydream.

In aplicatii precum cele video sau demonstratii simple tridimensionale, asta se va putea realiza, dar nu ar trebui sa va asteptati tocmai la miarcole. Inca vorbim de realitate virtuala rulata de pe un telefon care are anumite limite termale si capacitate de procesare limitata, comparativ cu un GTX 970. Iar Daydream in sine nu include senzorii sofisticati ai unui Rift sau controller-ul unui Vive, fiind o implementare similara cu Gear VR a realitatii virtuale.

Platforma Daydream va fi disponibila din aceasta toamna. Pretul nu a fost dezvaluit pana la aceasta data.

[Android Authority]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button