MORE

Sa ameninti ca publici pe Facebook un sex tape nu este o crima, conform Curtii Supreme Americane

Intr-o intorsatura de situatie, un locuitor al statului American Georgia a reusit sa intoarca decizia Curtii Federale in favoarea sa, dupa ce in prealabil a fost servit cu o sentinta de sase ani cu executare. Motivul? Acesta a amenintat ca va posta pe platforma de socializare Facebook un clip de natura sexuala cu un/o fosta partener/a.

Dupa mai multe apeluri acesta a ajuns, intr-un final, la Curtea Suprema de Justitie Americana unde judecatorul a decis ca acesta nu a savarsit o crima, a ameninta ca postezi ceva pe Facebook nu este acelasi lucru cu a posta, judecatorul concluzionand ca a spune nu este egal cu a face un anumit act violent in afara legii.

Astfel de cazuri in online sunt din ce in ce mai dese, discutii de acest gen ajungand pana in plenul European, discutandu-se despre astfel de „crime” pana si in fata Natiunilor Unite. Problema cu astfel de discutii si acuzatii este ca nu exista o linie clara trasata, ambele parti tinzand catre extreme uneori, acuzand si aratand cu degetul de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. Nu putem sa punem un semn egal asa simplu intr-o societate in continua schimbare, iar ceea ce se constituie pentru un fulgusor unic de nea ca fiind o crima, ca de exemplu cineva a spus pe internet ca esti gras, pentru un altul este motivational. Suntem oameni rationali tind sa cred, iar astfel ar trebuii sa nu ne mai acuzam intre noi si sa discutam. Nu sa sarim intr-o sala de judecata cum cineva ne-a ranit sentimentele sau sa trolam pe internet pentru ca … este fun.

Pe de alta parte in America poti sa dai in judecata pe cineva pentru ca nu ti-a facut cafeaua cu lapte de soia… asa ca nu ne mai mira nimic. Voi ce credeti?

[ArsTehnica]

Related Articles

Back to top button