TECH

S-a lansat prima aplicație românească de tip ERP pentru unități medicale

Mida Soft Business a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe, noua sa aplicație, unică în România, de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dedicată în exclusivitate unităților medicale – spitale publice și private, clinici monospecializate și farmacii.

Aplicația se numește ERA Medical și oferă, într-un singur pachet software, funcționalități puternice care vin în sprijinul personalului medical și al managementului organizației – de la dosarul electronic al pacientului și integrarea cu SIUI la situația stocurilor de materiale, a contractelor și a facturilor și până la urmărirea zilnică a profitabilității.

Deși ERA Medical are parteneri tehnologici precum Canon și Lenovo, aplicația este un produs 100% românesc și a fost dezvoltată pe parcursul mai multor ani de cercetare. A fost concepută pentru diverse tipuri de unități care asigură servicii medicale, de la clinicile mici și farmaciile independente la spitalele regionale și marile lanțuri de desfacere de medicamente.

Pentru spitale, aplicația asigură interconectarea informațiilor referitoare la serviciile medicale administrate unui pacient cu situația stocurilor de medicamente și materiale, precum și cu situația contractelor și a facturilor de la furnizori. Ceea ce aduce ea în sprijinul medicilor este o serie de funcționalități foarte utile, cum ar fi posibilitatea realizării unui dosar electronic al pacientului pe toată durata internării, cu urmărirea serviciilor medicale administrate și posibilitatea integrării cu SIUI, ceea ce contribuie la creșterea calității actului medical, simplifică sarcinile de tip administrativ și reduce timpii de așteptare pentru pacienți. Partea bună este că aplicația poate fi integrată cu diverse fluxuri noi de informații, inclusiv cu aplicații software de telemedicină, aceasta fiind următoarea etapă în dezvoltarea ei.

Printre funcțiile sale se numără și unele standard în lumea ERP, precum urmărirea contractelor și a facturilor pentru fiecare furnizor sau partener, generarea automată a facturilor, calcularea automată a prețurilor în funcție de atribute prestabilite, generarea de rapoarte (către CNAS), dar și capacități speciale precum aceea de a genera în orice moment un decont per pacient.

Centralizarea informațiilor într-un singur loc contribuie la reducerea semnificativă a posibilității de pierdere a datelor și, pe de altă parte, elimină erorile și datele duplicate. Compania declară că aplicația poate fi complet securizată prin soluțiile de Cyber Security existente în portofoliul de produse al Mida Soft Business. Avem rezerve însă, dacă acestea sunt suficiente pentru a securiza o bază de informații extrem de vânată de către companii farmaceutice sau asiguratori.

Dezvoltatorii aplicației nu au discutat deocamdată cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății pentru un posibil parteneriat în folosul instituțiilor de sănătate publică. Vor încerca să o implementeze inițial în sistemul privat, cu care au și colaborat în perioada de cercetare.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button