PC

S-a ivit un procesor AMD Ryzen cu 12 nuclee

Zvonurile despre platforma AMD X390 devin din ce în ce mai interesante, cel mai recent indicând că plăcile de bază cu suport pentru memorie quad channel vor avea parte de ceva mai multe procesoare decât părea inițial.

Deși, a spune că este doar un zvon ar fi cam greșit. Și-a făcut apariția un procesor cu 12 nuclee Zen în baza de date a SISoftware Sandra. Și nu și-a făcut apariția oricum, ci echipat într-un PC făcut de Alienware, un model Area 51-R3, un semn clar că este deja în mâinile integratorilor de sisteme și că lansarea sa este iminentă.

Acest procesor cu 12 nuclee avea o frecvență de bază de cam 2.7GHz și cu un turbo de 3.2GHz, dar era încă o mostră de inginerie, așa că varianta finală ar putea să aibă frecvențe ceva mai bune. O limită termală nu a fost pomenită, dar probabil nu va atinge acei 180W a variantei cu 16 nuclee.

Probabil vă întrebați la ce v-ar trebui 12 nuclee fizice și 24 virtuale pe AM4. Iar răspunsul este simplu, aceste procesoare nu sunt pe AM4, sunt pe un socket diferit, un fel de răspuns al AMD pentru LGA 2011-3. Sunt totuși procesoare făcute pentru desktop, nu pentru servere, iar cei care folosesc software capabil să utilizeze toate aceste nuclee chiar că vor avea motiv de bucurie. Regretabil, multe aplicații încă nu au această capacitate, cum ar fi Adobe Premiere și multe jocuri.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button