MORE

S-a inventat o tastatură fizică pe Touch Screen

Dacă sunteți de părere că un Touch Screen nu oferă un răspuns tactil suficient de bun pentru a fi folosit pe post de tastatură, această invenție ar trebui să vă bucure.

Cercetători de la Universitatea Tehnică din Berlin s-au gândit să implementeze o metodă prin care se poate adăuga un răspuns tactil pe un touch screen, fără a obstrucționa vizibilitatea sau a reduce acuratețea ecranului.

Soluția presupunea aplicarea unui strat transparent peste ecranul unei tablete, sau a unui telefon, ce conține un gel bazat pe apă. Acest gel este lichid la temperatura camerei, dar când este încălzit peste 32 de grade, va deveni semi-solid. Încălzirea se produce prin transmiterea unui semnal electric slab. Atunci când semnalul este întrerupt, gelul revine în câteva secunde înapoi la lichid transparent.

Gelul acționează ca un buton fizic, oferind un răspuns tactil mult mai bun ca un efect de vibrație. Nu numai asta, dar poate fi folosit și pentru altceva decât simple butoane ce emulează o tastatură. Poate fi folosit și la emularea unui thumbstick, făcând astfel inutilă folosirea unui periferic atașat de ecran care să îndeplinească aceeași funcție.

Tehnologia este încă la început, așa că poate nu veți vedea implementarea sa într-un dispozitiv care să apară pe piață în următorul an, dar pentru viitor ar putea fi o soluție inedită pentru cei care duc dorul sentimentului că apasă pe un buton, când tastează pe un ecran tactil.

[TechnologyReview]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button