PC

Ryzen suportă acum DDR4-4000

AMD anunță lansarea unei variante noi pentru firmware-ul de bază al platformei sale. AGESA 1.0.0.6 aduce câteva îmbunătățiri importante, cum ar fi abilitatea de-a atribui dispozitive de PCI-Express fiecărui sistem virtual rulat pe același PC, ușurând cu mult viața celor care lucrează cu virtualizare. Dar și mai important pentru publicul larg este suportul extins pentru memorie.

Noul update permite platformei AM4 să ruleze memorie RAM de tipul DDR4 cu o frecvență de până la 4000MHz. Până acum, AMD recomanda o frecvență maximă de 3200MHz pentru procesoarele Ryzen, dincolo de care nu era garantată stabilitatea sistemului. Pe lângă asta, funcția de overclock pentru memorie este acum disponibilă în salturi de 133MT/s, față de 266MT/s. Asta înseamnă că RAM-ul poate fi reglat cu ceva mai multă precizie pentru a obține o frecvență stabilă.

Viteza de memorie sporită va fi foarte benefică pentru Ryzen, deoarece s-a observat cum sistemul intern al procesorului de comunicare între cele două unități în care se află nucleele (CCX), numit Infinity Fabric de către AMD, depinde de viteza memoriei RAM. Cu cât este mai rapid, cu atât scade latența de comunicare dintre cele două CCX-uri. Asta rezultă într-o îmbunătățire clară a performanței în aplicațiile care nu pot distinge între nuclee care sunt direct conectate și cele care depind de Infinity Fabric. Jocurile sunt astfel de aplicații, în cazul în care vă întrebați.

Se așteaptă ca variante noi de BIOS pentru plăcile de bază AM4 care să suporte frecvențele extinse de memorie și opțiuni noi de virtualizare să fie disponibile pe parcursul lunii viitoare.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button