PC

Ryzen raportează greșit temperatura

AMD a mai dezvăluit câteva detalii despre modul în care funcționează procesoarele Ryzen, care ar trebui să clarifice câteva nedumeriri întâlnite de cei care le-au cumpărat recent.

Dacă vi se pare cumva că procesorul indică o temperatură cam mare, există o șansă bună ca aceasta să fie incorectă. Conform comunicatului oficial de al AMD, procesoarele R7 1800X și 1700X raportează temperatura de la un senzor, T Control, care își bazează outputul pe temperatura la punctul de întâlnire dintre pastila procesorului și soluția de răcire internă din capac. Însă această temperatură nu este raportată exact, ci cu 20 de grade mai mare, pentru ca toate procesoarele de AM4 să aibă aceeași valoare maximă suportată pentru T Control.

Programele actuale de monitorizare a temperaturii nu prea țin cont de asta, așa că un update software va fi necesar, dar până atunci este recomandabil să scădeți 20 de grade pentru a vedea care este temperatura exactă a procesorului. Modelul R7 1700 nu este afectat, așa că temperatura pe care o indică este cea corectă. Aveți la dispoziție tabelul mai jos în cazul în care mai sunt nedumeriri.

Product Name True Junction Temp (Example) tCTL Offset for Fan Policy
Temp Reported by tCTL
AMD Ryzen™ 7 1800X 38°C 20°C 58°C
AMD Ryzen™ 7 1700X 38°C 20°C 58°C
AMD Ryzen™ 7 1700 38°C 0°C 38°C

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button