PC

Ryzen folosește o soluție bună de răcire internă

Mai aveți câteva ore de așteptat până când cade embargoul și veți avea la dispoziție toate review-urile cu procesoarele Ryzen, inclusiv cel de pe Zon@ IT. Dar până atunci, aruncăm o privire asupra a ceva ce nu prea va testa chiar toată lumea.

Un Youtuber numit der8auer a avut la îndemână trei procesoare Ryzen pentru testare și a decis să vadă exact ce fel de soluție internă de răcire folosește AMD. Soluția termală care se află între capacul procesorului și capsula în care se află partea esențială.

În procesul de îndepărtare a capacului au fost distruse două procesoare, așa că nu este recomandat să încercați asta acasă și nici nu prea veți avea motiv.

Spre deosebire de procesoarele Intel din ultima vreme, care au folosit o soluție internă de răcire nu tocmai grozavă, AMD a decis să implementeze una destul de bună. Capsula este unită de capac folosind o sudură de indiu și ceva placare cu aur.  Asta asigură un transfer de căldură foarte bun, utilizatorii de rând și chiar entuziaștii având foarte puține opțiuni care să ofere rezultate mai bune.

Este o veste grozavă pentru overclockeri, din moment ce îndepărtarea capacului aduce un risc masiv de distrugere a procesorului sau măcar de îndoirea câtorva pini.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button