PCTECHTech&IT

Ryzen 9 3900 pare să fie doar pentru OEM

Și 3500X doar pentru China

Pe lângă modelul Pro al lui Ryzen 9 3900X, ce lasă X-ul din coadă, pierde din frecvență și capătă un consum mai redus de energie, se zvonea apariția și unei variante non-Pro cu aceleași caracteristici. Iar acesta pare că își va face apariția în curând, conform informațiilor care circulă în acest moment prin presă.

Ryzen 9 3900 însă nu va fi un PC pe care îl veți putea găsi pe toate drumurile, zburdând liber ca pasărea cerului. Acesta va fi limitat doar la sectorul OEM, ceea ce înseamnă că veți putea găsi PC-uri în comerț ce au unul echipat ca standard, dar nu îl veți putea cumpăra ca o soluție mai ieftină a modelului 3900X.

De asemenea, acel Ryzen 5 3500X fără SMT (cu 6 nuclee și tot 6 fire de execuție) pare că va fi disponibil doar în China, și tot pentru sectorul OEM. Acest procesor va avea frecvențe ce vor varia de la 3.6GHz de bază, până la 4.1GHz în modul boost, cu un TDP de tot 65W.

Anunțul lor oficial ar trebui să sosească în viitorul apropiat, iar luna viitoare vom avea parte de Ryzen 9 3950X și de noile procesoare Threadripper… despre care umblă vorba că nu ar fi compatibile cu plăcile X399, dar nu este tocmai super sigură informația. Mai avem de așteptat și de răbdat.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button