PCȘtiri ITTECH

Ryzen 7 3700U a fot zărit

AMD pregătește noi procesoare pentru laptop-uri, o mostră din noua generație fiind zărită recent sub forma lui Ryzen 7 3700U.

Noul procesor și-a făcut apariția prin UserBenchmark, sub forma unui model de testare cu numele de cod ZM370SC4T4MFG_38/22_Y. Acesta nu reprezintă tocmai un salt tehnologic masiv, având aceleași frecvențe ca modelul pe care urmează să îl înlocuiască, Ryzen 7 2700U. Ambele modele au 4 nuclee cu 8 fire de execuție și funcționează la 2200MHz în mod normal, ajungând până la 3800MHz în modul boost.

amd ryzen

Desigur, numele de cod s-ar putea referi doar la capabilitățile acestui model de testare, nu a potențialului variantei finale, deoarece ar fi cam bizară înlocuirea lui 2700U cu un procesor identic, fără nici un fel de îmbunătățire în ceea ce privește frecvența. La acest capitol atât Zen 2 cât și Zen+ ar trebui să ofere măcar câțiva megahertzi în plus… Zen 2 chiar câteva sute consistente. Nici nu este clar pe ce va fi bazat noul procesor, dar în mod tradițional modelele de laptop erau cu o generație în urmă față de cele de pe desktop.

Procesorul va folosi și grafică integrată din seria Picasso, identificată de un benchmark pur și simplu ca Vega 10 din nou, nici măcar o variantă modificată a sa. Iarăși, este posibil să fie vorba de un model de testare, pentru că n-ar face bine seriei Ryzen U să bată pasul pe loc. Desigur, poate a fost făcut progres pe partea de eficiență energetică și s-a optat pentru scăderea consumului. Adevărul îl vom afla abia atunci când AMD va dezvălui în mod oficial seria Ryzen 3000 pentru laptop-uri, probabil la CES anul viitor.

Generația existentă de procesoare Ryzen pentru laptop este deja veche de un an de zile, așa că a cam venit timpul pentru înlocuirea sa.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button