PC

Ryzen 7 1800X a fost împins până la 5.8GHz

Frecvențele nu sunt tocmai punctul forte al procesoarelor Ryzen, ceva ce probabil va fi rezolvat doar în generațiile următoare. Dar până atunci, se pare că unii oameni tot vor să vadă până la ce nivel pot să împingă tehnologia.

der8auer, individul care zilele trecute decapita un procesor Ryzen, a demonstrat exact cât de mult poate fi alterată frecvența procesorului, ducându-l până la 5.8GHz.

Această reușită a fost posibilă tot cu răcire prin azot lichid, pe un R7 1800X. Temperaturile nu au fost o problemă, din moment ce funcționa cu mult sub punctul de îngheț al apei. Acest overclock nu a fost făcut doar prin modificare voltajului și a multiplicatorului, ci și prin creșterea vitezei Bus-ului de la 100MHz la 130MHz.

Momentan, acesta este cel mai rapid R7 1800X și cel mai rapid procesor Ryzen în general. Overclock-ul a fost efectuat pe o placă de bază Asus ROG Crosshair VI.

Deocamdată nu par să fi fost făcut vreun benchmark pe acest procesor și nu este clar cât de stabil a fost, dar cel puțin este posibil.

Având în vedere că procesoarele Ryzen au fost lansate ieri, vă puteți aștepta ca overclock-ul lor să devină o preocupare pentru o mare parte din entuziaști pe parcursul următoarelor luni. Iar pe măsură ce apar update-uri de BIOS pentru plăcile de bază, frecvențele ar trebui să crească și ele. Desigur, asta dacă aveți și răcirea adecvată.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button