PCȘtiri ITTECH

Ryzen 5 3600 arată foarte promițător

AMD a dezvăluit numeroase detalii despre procesoarele sale Ryzen 3000 zilele trecute, dar tot nu știm cum se comportă în condițiile din lumea reală. Și până ce vin mostre de review și pică embargoul, tot nu vom ști. Dar până atunci, avem parte de câteva urme misterioase ce se ivesc pe internet și ne induc vise foarte frumoase despre noile procesoare.

Un astfel de vis s-a ivit recent din ceea ce pare a fi rezultatul unui test în Geekbench a unui Ryzen 5 3600. Procesorul ar fi obținut un scor de 5220 pentru testul single-core și 27276 pentru multi-core. Pentru ceva context, asta înseamnă că este mai performant chiar și față de un Ryzen 7 2700X, chiar dacă modelul nou testat folosește memorie de numai 2133MHz. Pentru și mai mult context, tradițional, procesoarele Ryzen se descurcă mult mai bine atunci când sunt împerecheate cu memorie foarte rapidă. Pentru mult mai mult context,  un Ryzen 5 3600 costă cu aproximativ 130 de dolari mai puțin ca un Ryzen 7 2700X. Știu, este șocant când generația nouă a unui produs vechi de un an este mai performantă ca cea veche și costă mai puțin, nu? N-am prea avut parte de astfel de miracole în ultima vreme, în special de la o anumită companie legată de grafică, și verde de supărare pe portofelul nostru.

Încă nu știm detalii efective despre cum se comportă arhitectura Zen 2 când vine vorba de memorie, dar dacă s-ar putea atinge astfel de performanță cu memorie lentă și cu o latență vizibil mai mare, atunci va fi o veste foarte bună pentru cei care se uită la 32GB de RAM pentru un sistem Ryzen și simt o durere în rinichi.

Procesoarele Ryzen 3000 vor fi lansate în ziua de 7 iulie.

[Overclock 3D] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button