TECHPCȘtiri IT

Ryzen 4000 desktop ar putea sosi la toamnă

Vine toamna, vine procesorul

Dacă nu ați prins încă valul de upgrade cu seria Ryzen 3000 sau Ryzen 2000, dar tare vreți un procesor AMD, atunci mai răbdați până la toamnă până ce vine seria 4000.

Conform celor mai recente zvonuri care zburdă pe holurile insalubre ale internetului, AMD pregătește pentru luna septembrie procesoarele de desktop ce se vor folosi de arhitectura Zen 3, ce fac parte din seria Ryzen 4000. A nu fi confundate cu seria Ryzen 4000 ce a fost lansat deja pentru laptop-uri, acelea sunt bazate pe arhitectura Zen 2 a seriei 3000 de pe desktop.

Seria Ryzen 4000 va aduce o arhitectură cu totul nouă, nu un simplu update al lui Zen 2, dar va păstra procesul de producție pe 7 nanometri, precum și suportul pentru socket-ul AM4 existent. Aceasta va fi ultima serie de procesoare care să aibă suport pentru AM4, din anul 2021(sau mai târziu dacă sunt amânări din motive pandemice) urmând să ne folosim de un socket nou.

Nu știu să vă spun care va fi acel socket, la fel cum nu știu să vă spun nici cum vor arăta procesoarele Ryzen 4000. Vor fi mai rapide ca cele existente, asta este foarte clar, dar câte nuclee vor avea, ce iGP vor folosi, ce bunătăți adiționale vor aduce față de Zen 2, și toate cele, sunt lucruri pe care le vom afla mai spre toamnă. Le-am fi aflat probabil la Computex în această vară, măcar câteva detalii despre tehnologie, dar din moment ce Computex va avea loc tot la toamnă, cred că mai avem de așteptat până ce vom vedea informații detaliate. Până atunci, avem doar zvonuri mai mult sau mai puțin credibile.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button