Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Ryzen 4000 ar putea fi generatia celor zece nuclee pentru AMD

Ultimii ani au marcat o crestere masiva pentru AMD, iar compania pare sa se tina de treaba. Pe masura ce 2020 se apropie de final, compania se pregateste de o noua lansare. Generatia curenta a fost importanta intrucat a marcat dominanta pe piata a producatorului, insa urmatoarea pare sa aiba si ea o insemnatate importanta. Ryzen 4000 pare sa fie puntea de trecere spre procesoare mainstream cu 10 nuclee si 20 de fire de executie.

Se pare ca un SKU din generatia Ryzen 4000 cu 10 nuclee a fost descoperit de Yuri Bubliy in timp ce scotocea prin firmware-ul AGESA 1.0.8.1 de la AMD. Iar daca nu stiti cine este acest Yuri, vorbim despre aceeasi persoana (1usmus) din spatele softurilor DRAM Calculator si ClockTuner. Asta ofera veridicitate informatiilor sale.

Generatia actuala de la AMD a sarit peste configuratiile cu 10 nuclee din cauza limitarilor arhitecturii Zen 2. Modelele de top au opt, respectiv 12 nuclee, insa noua generatie va schimba asta. Conform lui 1usmus, nu doar ca Zen 3 va aduce primul procesor cu 10 nuclee al producatorului, insa va incerca sa concureze in performanta single-core cu Intel Core i9-10900K; totul la un pret mai mic.

AMD readuce overclocking-ul in lumina reflectoarelor

Descoperirile lui 1usmus nu se opresc aici. Acesta a mai descoperit si ca AMD se va concentra pe partea de overclock de aceasta data, cu ajutorul unui nou feature numit Curve Optimizer. Aceasta functie va fi disponibila in BIOS si le va permite utilizatorilor de Zen 3 sa modifice frecventa fiecarui nucleu individual fara restrictii.

Nu in ultimul rand, se aude ceva si despre Infinity Fabric dividers. Acest mecanism este inca un mister, dar am putea vedea o unealta foarte puternica care ofera un control mult mai mare asupra memoriilor.

Chiar daca a existat o urma de indoiala, AMD sustine ca lansarea Zen 3 in 2020 ramane in picioare. Nu avem inca o data, insa nu mai este nici foarte mult pana la finele anului. Asta inseamna ca in curand am putea deja sa ne asteptam la un anunt din partea companiei. Pana atunci insa, luati aceste informatii drept discutii libere.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button