PCȘtiri ITTECH

Procesorul Ryzen 3000 cu 16 nuclee se ivește din nou

Când a fost dezvăluită arhitectura Zen 2, AMD a prezentat lumii nu doar un procesor Epyc, dar și unul Ryzen. Unul ce era compus dintr-un chiplet cu 8 nuclee, o pastilă cu elementele de I/O și controlul pentru memorie, dar și cu un loc liber în care ar mai putea încăpea un chiplet.

Compania a declarat atunci că acel loc nu va fi ocupat de vreun GPU integrat anul acesta, așa că toată lumea a presupus că asta înseamnă că vom vedea un procesor cu 16 nuclee pentru AM4 în viitorul apropiat. Iar zvonurile existenței acestui procesor au început să se intensifice. Cel mai recent dintre ele vine de la un individ de pe Twitter a cărui preocupare principală scormonirea după informații despre hardware încă nelansat.

Informația ar fi fost găsită într-o bază de date de teste și descrie varianta de testare a unui procesor cu 16 nuclee cu frecvențe de 3.3/4.2 GHz. Varianta finală a procesorului ar putea avea frecvențe ceva mai bune, nu de alta, dar un Threadripper 2950X are funcționează la 3.5/4.4 GHz și este construit pe procesul de 12 nanometri.

Detalii concrete despre acest procesor, și întreaga serie  Ryzen 3000, vom vedea la sfârșitul acestei luni. Asta dacă nu își face apariția vreun alt leak între timp cu toate informațiile aferente.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button