PCTECHTech&IT

A fost zărit un procesor Ryzen 3000 nou cu 12 nuclee

Știți cum merg treburile. Spun ceva despre coridoarele nespălate ale internetului, ceva despre conform unor informații neconfirmate, introducerea e deja arhicunoscută așa că nu mă mai deranjez cu ea.

În baza de date a UserBenchmark s-a ivit o intrare pentru un procesor Ryzen, model de mostră inginerească (sau cum s-ar mai zice pe meleagurile noastre la asta), cu 12 nuclee fizice și 24 de fire de execuție. Acest procesor are numele de cod foarte lung 2D3212BGMCWH2_37/34_N.

Listarea și codul arată un procesor cu o frecvență de bază de 3.4GHz, cu potențialul de a urca probabil până la 3.7Hz. Nu tocmai 5GHz cum sugera acel zvon minunat de la începutul lunii, dar tot o frecvență măricică pentru un procesor cu atât de multe nuclee.

Există și câteva scoruri de testare în acel benchmark, dar nu prea spun multe pe cont propriu. Esențial ar fi că unul indică posibilitatea unui spor de 13% a performanței la aceeași frecvență, în mod single-core, față de un Ryzen 7 2700X. 

Procesoarele Ryzen 3000 vor sosi pe piață abia spre jumătatea anului acesta. Până atunci vă puteți aștepta la multe, multe zvonuri, și poate într-o bună zi o explicație detaliată de la AMD despre cum designul bazat pe chiplets afectează latența memoriei.

[Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button